Kim Normann

Jeg fik en indbydelse til at deltage i en workshop om udarbejdelse af bogen: Arbejdet forstået baglæns.

Det var relativ kort tid efter jeg var blevet fyret efter stress i Handelsbanken. Billedet stod klart i mit hoved, og en udvej af dyndet efter fyringen, var at arbejde med det.

Derfor kom bogen som en lille gave.

Fortidsværkstedet var en øjenåbner; jeg fandt ligestillede, men også mennesker som havde haft andre udfordringer, og mennesker med positive minder.

Det satte mange tanker i gang i mit hoved, og det var ligesom en befrielse at være med til lanceringen af  af bogen på Christiansborg. Jeg mange gode snak med de andre deltagere, og det føltes som om jeg kunne sige farvel til en byrde. Jeg talte med mange fra andre brancher. En herre fra bryggeribranchen fortalte mig fx hvordan det havde været at være Ølkusk i ”gamle dage” – dengang der ikke var computere og dankort. En anden god snak med en fra byggeribranchen som fortalte om de mange ændringer der sket.

Når man sådan har været igennem en del af den teknologiske udvikling, går det lidt op for én, hvor hastigt det har gået, og hvor hurtigt vi har glemt de mange positive oplevelser vi har haft, hvilket jeg syntes var en anden fællesnævner på mødet.

At læse bogen har også været en positiv oplevelse. Det har fået mig til at se mere positivt på min karriere. Det negative fyldte for meget. Jeg har trods alt, haft mange rigtig gode oplevelser, og har fået taget forbindelsen op til nogle af de dygtige ledere jeg har haft, og givet dem tilbagemelding, hvilket jeg fornemmer har glædet dem.

De negative oplevelser ligger der stadigt, specielt den kedelige afslutning på mit arbejdsliv, men det fylder ikke så meget mere.

Bogen er samtidigt et godt indblik i hele arbejdsmarkedet, og har åbnet mine øjne for de mange udfordringer der er/har været. Specielt den røde tråd om lederevner har vagt min interesse. Jeg har anbefalet bogen til mange, da jeg mener den med sin bredde dækker godt hvad der er sket på arbejdsmarkedet de sidste mange år, på godt og ondt.

Recent Posts

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Meta

    admin Written by: