Præsentation af bogen på Christiansborg

Bogen blev præsenteret den 23.9. 2019 i Fællessalen på for ca. 130 mennesker: deltagere fra fortidsværkstederne, folk der har støttet projektet og folk, der er interesserede i arbejdsliv.

Uffe Elbæk bød velkommen og fortalte, hvorfor Alternativet havde lånt lokaler til projektet. Han mødte Mads Christoffersen og hørte om hans idé med at se tilbage på arbejdslivet:

Jeg syntes, det var en fuldstændig genial idé. Jeg fatter ikke, der ikke er nogen, der har fået den idé noget før….fordi herinde snakker vi om, hvordan vi får det samfund, vi har fortjent. Bogen stiller det spørgsmål: Hvordan får vi de arbejdspladser og det arbejdsliv, vi har fortjent?

Mads Christensen præsenterede baggrund, idé og formål med projektet og bogen.

Niels Møller styrede oplæg fra de tre paneldeltagere og spørgsmål og diskussion fra salen.

Det blev til en livlig debat set bagud og fremadrettet. Om vigtigheden af god ledelse, om det grå guld og om at inspirere borgere og politikere til at sikre en fornyet dansk ledelse på arbejdspladserne i Danmark.

Et par citater fra de tre paneldeltagere

… jeg opfatter bogen som en hyldest til det arbejdende folk.
Finn Sørensen, tidligere Folketingsmedlem for Enhedslisten.

Jeg håber, bogen vil blive flittigt læst af fagforeningerne og virksomhedernes ledelser. Jeg tror, de vil blive klogere, ligesom jeg tror, at vores politikere vil opleve, at her er noget at komme efter.
Peter Ussing, tidligere formand for Prosa.

Dennis Kristensen, FOA, talte om at det er vigtigt at lære af fortiden, men også om, at vi har brug for at se fremad for at skabe nye løsninger:Der er rigtigt mange inspirationer at hente i bogen. Vi bør sætte den dagsorden overfor politikerne: Hvordan i alverden forestiller i jer fremtiden?